Botulinum toxin / Botox

Botox Beograd - dr Milica Đokić
Botox je rastvor koji sadrži terapeutsku formulaciju supstance – botulin koji sprečava grčenje mišića. Neke njegove komponente se koriste u anesteziologiji, a sam preparat se koristi od oftalmologije do fizikalne medicine. Tek poslednjih godina je počeo da se koristi u estetske svrhe. Botox se u estetskom smislu koristi kao terapija za bore. Njime se ispravljaju bore na čelu , izmedju i oko očiju. Nakon aplikacije botoxa dobija se efekat podmlađivanja lica i odmornijeg izgleda. Takođe našao je primenu i kod prekomernog znojenja (hiperhidroza).

Botox za uklanjanje bora

Tretman Botoxom se najčešće izvodi za uklanjanje bora na čelu, sitnih bora s spoljašnje strane očiju, bora iznad gornje usne, neravnine na bradi i bore na vratu. Kod ponovljenih tretmana estetski učinak pomlađivanja je trajniji. Botox je prva linija odbrane u borbi protiv bora. Tretman botoxa je jednostavan, brz – traje oko 15-20 min – bezbolan, bezbedan i efektan.

Botox za uklanjanje bora - dr Milica Đokić

Horizontalne bore na čelu

Vertikalne ili kose bore izmedju obrva (glabela ili bore mrstenja)

Lepezaste bore u spoljašnjim uglovima očiju – smejalice

Obrve i gingivalni osmeh

Zahvaljujući delotvornom dejstvu botox-a, oslobodićemo Vas asimetrije na Vašem licu. Dobićete jednu novu notu svežine i samopouzdanja. Uspešnost terapije je zagarantovan. Dozvolite sebi da Vam osmeh zablista.

Gingivalni osmeh botox - Dr Milica Đokić

Pozicioniranje obrva

Ispravljanje asimetrije obrva

Koristan u tretmanu gingivalnog osmeha

Tretmani vrata i hiperhidroza (prekomerno znojenje)

Botox, supstanca koja se pokazala kao veoma uspešna u rešavanju neprijatnosti, prekomernog znojenja (hiperhidroza).Baby botox se odnosi na delikatan pristup, a daje suptilne i prirodne rezultate. Koži daje gladak, mekši i mlađi izgled. Svaka injekcija smanjuje mogućnost stvaranja novih bora, tako da se botox može i preventivno koristiti.

Prekomerno znojenje botox - dr Milica Đokić

Zatezanje vrata

Baby botox

Prekomerno znojenje lečenje botox-om

Botox za zatezanja lica u mezokoktel – mezobotox

Ovom metodom se postiže takozvani blagi lifting lica „mat“ efekat i glatkoća kože i tretira pojacano mašćenje kose. Mezobotox/mikrobotox se za čelo primenjuje kada se želi minimalna mišićna relaksacija, a ipak postiže ublažavanje bora na čelu. U donjoj trećini lica i na vratu postiže se smanjenje horizontalnih bora, ublažava reljef platizme i poboljšava izgled linije brade.

Botox za zatezane lica - dr Milica Đokić

Tretman rozacee

Velike pore

Rinofime (bolest nosa sa crvenilom, proširenje pora i hiperplazijom kože).