Materijali za povećanje usana – hijaluron ili biopolimer – ima li kompromisa?

U poslednje vreme me često pitate o prednostima i lošim stranama korekcije usana različitim materijalima, odnosno biopolimerom ili hijaluronom. Budući da želim da vam izađem u susret, ovaj tekst ću posvetiti upravo tom pitanju, daću svoje profesionalno mišljenje, stav koji se potvrdio tokom dugogodišnjeg iskustva. Važno je da naglasimo kakve su supstance u pitanju, njihovo poreklo, način prmene i najvažnije od svega efekat na naš izgled i zdravlje.

Biopolimer ili hijaluron? Saveti dr Milice Đokić

Sigurno ste već imale prilike da pročitate ili čujete da biopolimer nije prirodna supstanca i da može imati niz negativnih posledica po nas. Naime, u pitanju je sintetska supstanca, nije prisutna u našem organizmu i postoji velika šansa da je organizam prepozna kao strano telo. To dovodi do alergijskih i zapaljenskih reakcija, osipa, promene boje kože. Povećanje usana biopolimerom je trajno, ali to sa sobom nosi poseban rizik- tokom vremena naše usne menjaju oblik, a ubrizgana masa ostaje ista, tako dolazi do pojave grudvica, deformacije, oteklina. Jedini način da ispravimo štetan učinak jeste hirurška intervencija. Biopolimer je izuzetno povoljan materijal, zato cena korekcije usana može da nas privuče, ali posledice na koje nas ne upozoravaju mogu biti jako neprijatne i opasne.

…Korekcija usana hijaluronom traje 20-30minuta, bezbedna je po Vaše zdravlje, a rezltat su pune, savršeno oblikovane usne i sjajna, zategnuta koža.
Hijaluron kao najbolji izbor za korekciju usana

Hijaluron - prirodni materijal

Moja preporuka je korekcija usana hijaluronom, odnosno hijaluronskom kiselinom. Govorimo o supstanci koja je prisutna u našem organizmu, deo je tkiva i organizam je prepoznaje kao prirodni materijal. To znači da nemate strah od alergijskih reakcija, deformiteta, unakaženja i trajnih posledica po vaš izgled. Korekcija usana hijaluronom traje 20-30minuta, bezbedna je po vaše zdravlje, a rezltat su pune, savršeno oblikovane usne i sjajna, zategnuta koža. Ovaj prirodni materijal se razgrađuje u našem organizmu, korekcija traje od 6-12meseci, što je prednost u odnosu na trajnu korekciju biopolimerom.
Lepe, pune i savršeno oblikovane usne rezltat su stručnosti, kvaliteta materijala i odgovornog odnosa prema sebi.